hits

Battlefield V En halvferdig omtale om et halvferdig spill.

Battlefield V En halvferdig omtale om et halvferdig spill.

Battlefield 5

Ble offisielt sluppet 9 november for de som hadde betalt nok for å få muligheten til å spille det før alle andre. Ellers måtte du vente til 15 november eller 20 november som da er den offisielle release datoen. Egentlig skulle spillet slippes den 19 oktober men siden spillet ikke var helt ferdig så måtte de utsette det litt. Vell det var den grunnen Dice/EA prøvde å selge, mens alle skjønner at de ikke ønsket å konkurere med både COD Black ops 4 og Red Dead Redemtion gangen her, og helt ærlig så skjønner jeg den. Noen die hard BF fans trøstet seg med at de sikkert fikk et enda bedre spill ved launch da Dice fikk noen ekstra uker med polish og bug fixing.


Men neida hva fikk vi? Et halvferdig spill med en rekke manglende features, bugs og middels innhold.
Dette her blir ikke en lang review av spillet da det ikke er så mye å skrive om egentlig. Jeg har ikke testet singelplayer delen, har ikke tenkt å gjøre det heller. Så mitt syn på Battlefield 5 påvirkes ikke av det. Aldri spilt et Battlefield spill på grunn av singelplayer delen uansett. ( Unntak Bad Company serien)

Skal sies at Battlefield 5 fikk en horribel premiere da det ble først vist 25 mai i år. Reveal traileren fikk halv million dislikes, ble masse styr om politisk korrekthet og fansen klarte ikke helt å skjønne hva slags Battlefield spill de fikk gangen her. Damer med cyborg armer var kanskje det de fleste stusset på.
Det hele endte i en lang PR katastrofe der alle som mislikte det de så var enten lite informerte om 2 verdenskrig eller bare hatet damer så generelt.
Har absolutt ingen problemer med damer i spill selv, couldnt care less egentlig. Det jeg mislikte var at det hele så ut som ett Call of Duty spill framfor ett Battlefield spill. Heldigvis var traileren dårligere enn hva spillet faktisk er.


Det finnes nok av artikler og videoer om hva folk syntes om dette så la oss heller gå videre til hvordan spillet faktisk er.
For det første så er det ingen betalte tilleggspakker denne gangen! Alt blir gratis til alle så det høres vell bra ut... Helt til du innser at spillet ikke inneholder alt som man forventer av et Battlefield spill. Flere spill modes er ikke med enda, men de kommer altså. Dice har valgt å gå over til en "Live Service" modell nå. Det vil si at de lover å oppdatere spillet jevnlig med nye spill moduser, kart og mer singelplayer innhold.

For meg betyr Live Service at spillet egentlig ikke er helt ferdig enda, men vi lover å gjøre noe med det med tiden. 
En av de mest omtalte spil modusene er Firestorm, BF svar på Battle Royal, men den kommer ikke før våren 2019.
Flere ting i menyen er grået ut, kun for å vise oss hva som kommer snart. Selvfølgelig fint at det kommer nye kart og sånn, men når f.eks muligheten til å endre utseende på kjøretøy også er grået ut så skjønner det fleste at du sitter med ett halveis ferdig spill.

De to beste tingene med Battlefield V er lyden og grafikken, deretter går det nedover. Selve spillet ser ut for å fungere rimelig bra for de fleste, enten om det er på PC, Xbox eller PS4. Gunplayen er også bedre enn hva den var i Battlefield 1, mye bedre!
Siden jeg er såpass fan av Battlefield serien håper jeg mye av det som mangler eller ikke fungerer blir fikset med tiden. For mye er fiksbart.
F.eks time to die tiden er ekstremt kort føler jeg. Tidvis føles BF5 mer som ett COD spill da mye av det taktiske med BF er borte. Spawn killing er noe som skjer alt for ofte! På enkelte kart blir man bombet før man rekker å komme seg bort i fra start området. Og da mener bombet innen 3 sekunder! Say goodbye til tanksene på ditt lag om motstanderne har en god pilot. Dette er da noe som er fiksbart i mine øyne men desverre så føles mye i spillet slikt.
Jeg gledet meg kanskje mest til å spille Operations som kanskje var det beste som kom ut i fra Battlefield 1. Nå heter det Grand Operations og det er absolutt ingenting Grand med den! Satt sammen av 3 ulike spillmoduser  (4 om du teller final stand som jeg kun har opplevd 2 ganger) og ingeting henger på greip. Hvem som vinner de ulike rundene er så å si helt uviktig i forhold til hvordan neste del av runden vil bli. Selv så har jeg spilt med Breakout modusen og Conquest.

Det som virkelig irriterer meg er kartene. Herregud for noen drittkjedlige kart! Et par stikker seg ut positivt men ikke på langt nær så godt som andre kart har i BF historien. Det er 8 kart så langt å spille på og kommer ett nytt snart med fokus på kjøretøy, spesielt tanks. Vanligvis ville det ha gledet meg men etter å ha kjørt rundt i de ulike kjøretøyene så langt så kan jeg ikke si at jeg er spesielt spent. Tanks føles ut som de snurrer rundt i sirrup, ikke så lette å kontrollere, mens jeeper og mindre kjøretøy suser rundt i lightspeed og er tidvis umulig å kontrolere.

Du kan velge mellom 4 klasser i spillet. Assault for de som liker å eliminere kjøretøy og tankser, Support for de som liker å ha uendelig med ammo, Recon for de som liker og campe og til slutt Medic for de som liker å gjøre livet sitt litt ekstra vanskelig. For en eller annen idiotisk grunn har Medics kun SMG våpen, ikke er de spesielt gode heller. Nytt i BF5 er at man ikke automatisk får tilbake helsen etter å ha blitt skutt, alle får en medpack som kan brukes. Eller kan de få en ny av en medic eller ved å plukke opp medpacks på utvalgte steder i kartet. Samme kan sies om ammo. Virker som Dice ønsker at alle SKAL spille på lag og spille slik de ønsker ved å tvinge fram teamplay. Men det fungerer ikke serlig godt så langt.

Mye mer man kunne ha sagt om spillet, det meste negativt desverre. Tror at Battlefield 5 kan bli bedre om si 6 mdn tid med patcher, ballancing og nytt innhold.

Avslutter med the imortal words of Patrick Søderlund (Tidligere EA Vice President)
 " you have two choices: either accept it or dont buy the game. Im fine with either"

 

Pros:God grafikk
        God Lyd
        Bra gunplay

Cons: Kjedlige kart
         Mangler en del innhold
         Gameplay ikke det det engang var

Score: 5/10

 

#battlefield5 #battlefield #Spill #gaming #notmybattlefield #ps4 #fps #gamer #kingcarl #blog

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kingcarl

kingcarl

39, Trondheim

Kategorier

Arkiv