hits

Apex Legends Førsteinntrykk

Apex Legends - en Battle Royale uten Titans, men fortsatt et godt spill!

 

Respawns nye Battle Royale spill Apex Legends ble lansert 4 februar og må være en av spillindustriens beste hemligheter. Ingen trailere, skjermbilder eller promo fantes om spillet før det ble sluppet. Relativt uvanlig i disse dager. Så hva er Apex Legends og hvorfor er det verdt å teste ut.

Selv har jeg rukket å spille det en liten stund og her er mitt førsteinntrykk så langt.

 


Respawn er kanskje best kjent for å ha laget Titanfall serien og en god del fans håpte på Titanfall 3, men de må nok se lenge etter det spillet. Apex Legends er satt i universet til Titanfall, men har ikke med Titan`s og vi spiller ikke som piloter. Så egentlig er det lite som kjennetegner dette med Titanfall.
Det som er bra er hvordan du beveger deg og gunplay, det fungerer godt og minner litt om Titanfall.
Så lenge du ikke forventer et Titanfall spill, så tror jeg de fleste kan bli førnøyde.

Apex Legends er Free 2 Play og er et Battle Royal spill. Hvis jeg skulle forklart det så enkelt som mulig ville jeg sagt Fortnite møter Overwatch.
Grafikken minner litt om Fortnite, men ikke så cartoonish. Kanskje et sted mellom Fortnite og Call of Duty: Black out, ikke en dårlig ting det.
Vi begynner snart å drukne i Battle Royale spill og for å lykkes må man kunne skille seg ut. Apex Legends klarer akkurat dette ved å forbedre det som allerede er bra i denne sjangeren. Respawn har stjelt/lånt fra flere andre populære spill, men likevel gjort det unikt.

 

Akkurat som i Overwatch velger man en Hero eller Legends, som de kalles her, i starten av vær runde. Det er i dag 8 stykker å velge mellom, der 2 av disse må låses opp enten med ekte cash eller med ingame cash.Jeg har ikke tjent opp nok til de nye figurene enda, men jeg tror at de som spiller aktivt vil lett kunne låse opp disse uten å måtte bruke ei krone.  Alle de 8 karakterene er ulike med ulike skills og ultimates. Du har healere, tanks og snipers for å nevne noen. Alle er unike, men ingen er overpowered da det fortsatt er den som skyter best som vinner. Og våpen er likt for alle, man får det man plukker opp.
Totalt er det 60 stk spillere pr runde delt opp i 20 lag med squads på 3. For meg så er det måten de har implementert squadplay på som imponerer meg mest.
Hvis du kun liker solo Battle Royale så er ikke Apex Legends din kopp Te. Når en runde starter blir du satt sammen i en squad på 3 stk der du velger først hvilken Legende du ønsker å bruke. Det er ikke mulig å være flere av samme karakter pr squad og hvem som får velge karakter først er random. Deretter starter runden og en blir valgt som jumpleader. Det vil si at du bestemmer hvor på kartet squaden skal lande og du kontrolerer også alle i squaden helt til dere lander. Du kan velge å bryte ut av formasjonen, men anbefaler ikke det da laget som spiller sammen, vinner sammen.

(Uredigert gameplay fra en av mine runder). 

 

Om du ikke liker å prate over mikrofonen som meg så må jeg si at jeg ble imponert over måten de har valgt å implementere kommunikasjon på uten å måtte prate. Man kan enkelt "pinge" ut informasjon til alle på laget ved å holde inn R1 på PS4. Da kommer det opp en enkel meny der man kan si fra hvor fienden er, hvor det er brukbart Loot eller hvor du ønsker å gå for å nevne noe.  Apex Legends føles litt som en tvungen Battle Royale squad shooter, men jeg klager ikke for det funker som bare det. Folk er blitt vant til at døden kommer kjapt og ofte uventet i Battle Royals så det er forfriskende så se hvordan Respawn har endret litt på denne formelen. For det første føler jeg at det kreves flere skudd før jeg klarer å eliminere en fiende og fordelen med det er at du også kanskje tørr at ta litt flere sjanser. Foruten muligheten til å reviwe en fallen kompis kan man også respawne en på laget etter de er døde. Alt du trenger å gjøre er å gå stedet de døde, plukke opp banneret deres for så finne en av flere respawn beacons som er på kartet. Alt dette gjør at runder potensielt kan vare litt lenger, men har også opplevd å stryke med få sekunder etter start.


 

Kort oppsumering på hva som skiller Apex Legends ut mot alle andre Battle Royals.

-Squadplay og squad kommunikasjon langt bedre enn alle andre.
-Menyen/Hud`en er mye bedre enn de fleste konkurentene. Våpenene skiller seg kanskje ikke ut, men det jeg virkelig liker er at attachments automatisk settes på våpen etter som du finner dem.På denne måten bruker du mindre tid på å knote med slikt i menyen.
-Med 8 ulike Legender å velge mellom blir hver spillrunde ulik. Hvilke sammensetninger som passer best blir avhengig av hvor godt folk spiller sammen. Vil også tippe at det kommer langt flere karakterer å velge mellom med tiden som kommer.
-Skytingen sitter som ei kule og liker at det kreves litt flere skudd enn i andre BR før man dør.
-Muligheten til å reviwe en helt død squadmate.
-Spillet er helt Free 2 Play og det er kun kosmetiske ting du kan kjøpe i spillet.

Det jeg ikke likte eller syntes var så bra er våpnene. De er så langt ganske standard.
Kartet er sånn passe stort, men syntes ikke det var så spennende.

Apex Legends kan lastes ned gratis på PS4, XboxOne og PC fra 4 februar.

 

 

 

#apexlegends #gaming

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar